Hírlevél feliratkozás

Email cím: 
Ellenőrző kód:  This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Partnereink

Nemzeti Fejlesztési ÜgynökségZalaegerszeg Megyei Jogú Város

Magyar Nemzeti BankMagyar Fejlesztési Bank

Hírek, aktualitások

Vissza
2014.03.04

Megnyílt az Első Egerszegi Hitel Zrt. irodája


Az országban elsőként Zalaegerszeg alapított önkormányzati tulajdonú pénzügyi szolgáltató céget. Az Első Egerszegi Hitel Zrt. célja, hogy kedvezményes kamatozású fejlesztési, beruházási forrásokkal segítse a város és környékének vállalkozásait. A tárasaság irodájának megnyitójára, az első hitelszerződés megkötésére 2013. november 29-én ünnepélyes keretek között került sor.
Az 100%-ban önkormányzati tulajdonú pénzügyi szolgáltató 1 milliárd forint kihelyezhető tőkével indul, melyet az Új Széchenyi Hitel Program keretében közvetít a hozzá hiteligénnyel forduló vállalkozások számára.
 Vigh László országgyűlési képviselő (Fidesz) az avatáson kiemelte; a gazdaság bővítéséhez helyi ötletekre, javaslatokra, innovatív megoldásokra van szükség. 
 Hozzátette; a bankok egy része "nem látja szívesen" a kis- és középvállalkozásokat, mert nem biztosak abban, hogy megtérül a kihelyezésük. Zalaegerszegen viszont "kitaláltak egy tökéletes ötletet" banki megoldást, hogy a helyben gazdálkodó vállalkozások forráshoz tudjanak jutni, így lehetőségük van rá, hogy fejlesszenek, munkahelyeket teremtsenek és bővítsenek.
    A pénzügyi intézmény az Új Széchenyi Hitelprogram keretében érdemben képes segíteni a városban tevékenykedő kis és középvállalkozásoknak, hogy megvalósíthassák fejlesztési céljaikat. Üzleti tevékenységük szélesítésével új munkahelyeket tudnak létrehozni, az árbevételül növelése pedig a helyi iparűzési adó növelését is eredményezi. 
   
Hollé Zsolt, az Első Egerszegi Hitel Zrt. ügyvezetője az MTI kérdésére elmondta; a hitel zrt. alapítója és százszázalékos tulajdonosa Zalaegerszeg önkormányzata. A helyi vállalkozókkal a zalaegerszegi pénzügyi szolgáltató van kapcsolatban, hozzájuk nyújtják be a hiteligényeiket. A hitelezés forrását az Új Széchenyi Hitelprogram keretében, az uniós pályázaton elnyert 1 milliárd forintos refinanszírozási támogatásból a Magyar Vállalkozásfejlesztési Zrt. közvetíti a pénzügyi szolgáltatónak. 
 
Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta: a zrt-t a város 300 millió forint alaptőkével alapította. A helyi gazdaságokat forráshoz - lehetőség szerint önkormányzati forráshoz - kell juttatni, hogy működni, fejlődni tudjanak, melynek eredményeképpen a város, a megye, a térség gazdasága is erős legyen. A pénzügyi szolgáltató vállalat közvetítőként ezt a feladatot fogja ellátni, így jól szolgálja majd a zalaegerszegi kis-és középvállalkozások, így a város érdekeit. 
Töröcskei István, a Széchenyi Bank, Széchenyi Hitelszövetkezet elnöke példamutatónak nevezte a zalaegerszegi kezdeményezést és összefogást. Emlékeztetett: megszigorították, limitálták a tőkekondíciók lehetőségeit, ebben a konstrukcióban viszont ki tudják egészíteni a bankok tevékenységét.
 
(Forrás: elemzeskozpont.hu, MTI)

Vissza

Hírlevél feliratkozás

Email cím: 
Ellenőrző kód:  This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Partnereink

Nemzeti Fejlesztési ÜgynökségZalaegerszeg Megyei Jogú Város

Magyar Nemzeti BankMagyar Fejlesztési Bank

ELSŐ EGERSZEGI HITEL PÉNZÜGYI SZOLGÁLTATÓ ZRT.

H-8900 Zalaegerszeg, Kossuth L. u. 4-6. I. lph. II/208. - Telefon: +36 92/707-500 - Email: